4. 7. 2014

10 nejlepších věcí z E3 2014

E3 2014 máme úspěšně za sebou a nyní s odstupem času se podívám na deset nejlepších věcí z tohoto videoherního svátku konajícího se každoročně v Los Angeles. Tentokrát vše odstartovalo 10. června. Jako po většinou i nyní se vše točilo kolem tří největších hráčů a to Microsoftu, Nintenda a Sony. Vedle nich měli svou konferenci i Ubisoft s EA. Právě u posledně jmenovaného se jednalo o tu nejslabší prezentaci. Nebudu se zaobírat konretnostmi a zbytečnými detaily. Spíše vypíchnu opravdu to nejzajímavější, co mi utkvělo v hlavě i po tolika dnech. Zklamání, mezi něž patří obyčejný render z Halo 5, spíše úsměvný gameplay z Forzy Horizon 2, chybějící prezentace Quantum Break, her od Santa Monicy či Guerrily Games, si nechám asi pro sebe. A to nemluvím o dalších spekulacích kolem The Last Guardien. Rozhodně nepotěšila ani ignorace PS Vity ze strany Sony, což něco napovídá o budoucnosti tohoto přenosného zařízení. Nyní můžete kouknout na desítku toho, co mě nejvíce zaujalo.

10. Podpora nezávislých vývojářů

Nejde než pochválit, že především v Sony se zaměřili na podporu menších studií, které slouží jako protiváha AAA hrám. Rozmanitost nabídky určuje vítěze. A právě díky japonskému gigantovi se do toho opřeli i v Microsoftu a po předešlé kritice se na letošní E3 vytásili s několika slibnými kousky (Ori, Project Spark).

9. Soustředění se na hry

Tohle je příjemná změna oproti jiným ročníkům a byli jsme ušetřeni zbytečných průtahů a zásobou grafu, čísel, plácání po zádech, no prostě všeho, co od PR očekáváme. To platí hlavně o Microsoftu a Sony. Japonci měli přerušení tempa snad jen v momentě nutného zla a představení nového šéfa americké pobočky.

8. The Legend of Zelda (WII U)

Klasická záležitost, na kterou hromada BigN fanoušků čekala jako na smilování. Zelda určená pro konzoli WII U překvapila otevřeným světem a uvidíme, jak se s tím v Nintendu popasují. Něco mi ale říká, že půjde o desítkovou záležitost a jednu z nejlepších her roku.

Trailer


7. Alien: Isolation (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Videa, trailery a první dojmy dávají šanci, že tu máme konečně hru s vetřelcem, na kterou už roky čekáme. Půjde opravdu o strašidelnou podívanou s jedním slizounem za zády, o něhož se bude muset postarat dcera Elen Ripley. Uvidíme, zda celý koncept bude fungovat po celou dobu hraní. Jedna věc je desetiminutové video a druhá desetihodinová doba hraní.

Trailer


6. Tom Clancy's The Division (PC, PS4, Xbox One)

Ubisoft loni překvapil a šokoval parádně vyhlížející hrou The Divison, která ani letos nechyběla na předváděčce. Nový engine slibuje velkou zničitelnost prostředí a efektů, což vyvolalo mnoho otázek, zda se tu nejedná opět o efekt Watch Dogs - prvně skvěle vypadající hra s následným downgradem. Narážím na to úmyslně, protože nedávno únikem prosáklo, že hra jde graficky skutečně dolů, protože vývojáři chtějí, aby všude vypadala stejně nebo aspoň podobně. Tím to nejvíce odnesou fanoušci PC. Můžeme jen hádat, která konzole to táhne směrem dolů. Žádný flame, prostě fakt.

Gameplay


5. The Order 1886 (PS4)

První velká hra studia Ready at Dawn a hned takto očekávaná a hypována. Netroufám si hádat, jak dopadne v hodnoceních a ani kolik trolů se na internetu ukáže, aby vývojáře zesměšnilo, ale pravdou je, že jde momentálně o nejlépe vypadající hru bez ohledu na platformu a jediné, co ji může ublížit, tak je kontroverzní hratelnost. Vývojáři se snaží o co nejfilmovější pojetí, což je provázeno častým, ale plynulým přechodem mezi filmečky a hraním. Látka je nesmírně působivá, stejně jako technická stránka, tak se snad zadaří a únor 2015 bude stát za to.

Gameplay
Trailer



4. Zaklínač 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)

Tahle hitovka z Polska tu nesměla chybět. Gerald v otevřeném světě v luxusním podání, no neberte to. Zaklínač je ve střední a východní Evropě kultem, jenž nemá problém nést srovnání s Tolkienem. Otázkou je, co na tohle fantasy řeknou na Západě. A mám takový pocit, že právě Zaklínač půjde v únoru proti The Order 1886, což mu může ublížit především na západním trhu. U nás o něj strach nemám.

Trailer


3. Assassin's Creed Unity (PC, PS4, Xbox One)

Opět Ubisoft a opět se svým oslíčkem na zlaťáky. Přesto hratelná ukázka (stejně jako trailer) nás dostal tam kam měl. Podmanivé provedení Francie a její revoluce v 18. století těžko někdy vypadalo lépe. K tomu kooperace čtyř lidí. Především Alibero se nemůže dočkat a se Zaklínačem 3 a Vetřelcem jde o její nejočekávanější kousky.

Gameplay
Trailer


2. Bloodborne (PS4)

Hard core hry jsou na vymření, ale Miyazaki je jistota, že se při hraní můžeme ještě zapotit. Sice šlo o render, ale uniklá videa přímo z hraní nejsou technicky zase o tolik pozadu. Bloodborne je těžkotonážní hit tvůrce Dark Souls nebo Demon's Souls. Půjde o nekrvavější hru studia From Software odehrávající se ve městě Yharnam, jehož zamořila neznámá nemoc měnící lidi v zombie. Natěšenost velká.

Trailer


1. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)

První místo bylo jasné v momentě, kdy jsem si uvědomil, že studio Naughty Dog nikdy u svých her nedělalo rendery, ale ukázky šly přímo z enginu. Uncharted 4 vypadá tak neuvěřitelně dobře, až se nechce věřit, že jde opravdu o engine, jak bylo potvrzeno přímo od vývojářů. Ano, mohli jsme dostat víc, ale vše přijde postupně za rok, přičemž je hra určená pro podzim 2015. Pokud bude vypadat další dobrodružství Nathana Drakea takhle, tak nám vypadnou oči z důlku a půjde jednoznačně o grafický top. Podle posledních informací má být i ve větší míře zničitelné prostředí v reálném čase. Trailer napovídá i to, že půjde možná o poslední dobrodružství z tohoto světa. Hra vypadá neskutečně a o hratelnost se opravdu nebojím.

Trailer

A jaké jsou vaše dojmy z proběhlé E3?

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews