4. 6. 2013

Údolí stínu - Nick Glennie Smith

Kdo by čekal, že Nick Glennie Smith ze sebe vypustí takovouhle skvostnou hudbu, kterou bude konkurovat svému "mistrovi" (Hans Zimmer). Soundtrackem se nesnažil vystihnout náladu na bojišti, ale právě tu před a po válce. Hudba je silně melancholická, smutná, chytá za srdce a hlavně, je nesmírně návyková. Hlavní motiv je prostě úžasný. Trefně vystihuje válku ve Vietnamu - byla to tragická válka a velký omyl. Politiku sem ale míchat nehodlám...


2002_we_were_soldiers_014

Už úvodní smutná skladba, Prelude, vystihuje celé album a říká nám, co máme očekávat. Vše se odehrává pomalu, výhradně jen ve smyčcovém podání v doprovodu flétny, občas zazní perkuse, a vojenské tóny, přitom nejde o akční pasáže, ale právě o ty melancholické. Ojediněle nastoupí elektronika. Několikrát se dočkáme i “etnicky” zaměřených částí v několika skladbách. Akční pasáže prostě nečekejte (krom Final Battle). Smith se vydal podobnou cestou jako Williams s Ryanem. Nejvíce bych doporučil první skladby, které Vám vyčarují na tvářích slzy.

we-were-soldiers-movie-still-11

Největší výhrou filmu, Údolí stínů (český překlad), je právě tento soundtrack. Kdo neslyšel, tak prohloupil a měl by to okamžitě napravit. Tohle je prostě povinnost.
  1. Prelude
  2. What Is War
  3. Look Around You
  4. Flying High
  5. First Step
  6. NVA Base Camp
  7. Telegrams
  8. More Telegrams
  9. I’ll Go With You
  10. Horrors
  11. Photo Montage
  12. That’s A Nice Day
  13. Jack
  14. Jack’s Death
  15. Final Battle
  16. Final Departure
  17. End Credits
Celkový čas : 57:19
We Were Soldiers - I’ll Go With You
We Were Soldiers - Flying High

9/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews