27. 3. 2014

Filmové novinky, souhrny a trailery č. 1

V posledním týdnu jsme se dočkali slušného traileru na novou verzi bájného Herkula s Dwaynem Johnsonem v režii Bretta Ratnera, kterého dodnes někteří nemohou cítit po zklamání s filmem X-Men: Poslední vzdor. Letos nás už jedna verze poctila a dopadla...no, bídně. Tento první teaser trailer ale minimálně slibuje slušný fantasy výplach, když už nic jiného. Pár zmínek půjde i k samotnému soundtracku, který dostal na starost Fernando Velazquez. 25. července se dozvíme, jak to tedy celé dopadlo. Snad to bude lepší než Král škorpión nebo nová verze Titánů, kdy to vizuálem právě tyto dva připomíná. Možná tu máme jedno z velkých překvapení roku. Teď mít ještě slušnou reklamu a aspoň průměrné ohlasy. Do kina mě to zatím nalákalo.




  • Klaus Badelt (Piráti z Karibiku, Stroj času) si Čínu nejspíš zamiloval a po vynikajícím soundtracku k The Promise se ujme hudby i v The Monk, kde bude opět spolupracovat s režisérem Chen Kaigem. Film je založen na populární předloze Dao Shi Xia Shan (A Monk Comes Down the Mountain) od Xu Haofenga (The Grandmaster). Snímek je naplánovaný na léto 2015 a pojednává o jednom mnichovi, který opouští zbídačený klášter a na cestě potká mistra Kung Fu, jenž má v držení Knihu tajemství. Ta odhaluje smrtící techniku boje. Dříve bylo oznámeno, že Badelt má na starost i drama s Nicole Kidman Queen of the Desert, stejně jako animák Wish.
  • Ve spojitosti s Herkulem jsme zmínil X-Meny, takže je potřeba zmínit i skvělý trailer na X-Men: Budoucí minulost. Konečně jsme se dočkali této osudové pecky v opětovné režii Bryana Singera. I ten si potřebuje napravit reputaci po průseru s Jackem a obry. Občas nějaký ten efekt vyčuhuje, ale vše udolává neskutečný pocit z toho, že sledujeme něco opravdu důležitého. Hvězdné herecké obsazení se nám bude v časové linii protínat, dokonce nám tvůrci nabídli první pohled na vražedné sentinely. Vypadá to na hit kolosálních rozměrů a jsem zvědav, zda v USA nebude ve víkendových tržbách atakovat Avengers. Záleží i na prvních ohlasech.


  • Foxové o sobě dali opět vědět a opět silně. 24 hodin: Live another Day dostalo nový trailer a zařadilo se mezi nejočekávanější televizní projekty letošního roku. Foxům se daří udělat z návratu Jacka Bauera událost. CIA se bude mít co ohánět, aby si na bývalého agenta došláplo. Jsem velice zvědav na první čísla sledovanosti.


  • Nadějně vyhlíží i seriál Salem nové televizní stanice WGN America odehrávající se v 17. století během honu na čarodějnice. Zde se můžete podívat na povedený trailer, kde pro fanoušky nechybí ani návrat Shanea Westa (Nikita). Premiéra 21.4. 2014.

  • Květen bude celkově zajímavý, protože nás čeká skvěle vyhlížející a veleočekávaný hororový projekt Sama Mendese Penny Dreadful, kde potkáme vedle Drákuly, Frankesteina, Van Helsinga i Doriana Greye a další milé pány (a dámy) z Londýna 19. a 20. století, jako například Jacka Rozparovače. Trailer zde. Objevily se i oficiální plakáty dvou hlavních postav, Ethana Chandlera a Vanessy Ives. Premiéra seriálu o osmi dílech je 11.5. 2014.




  • Skvěle vyhlíží i další sci-fi Jupiter Ascending od Wachowských, tvůrců Matrixu nebo přehlíženého Atlasu mraků. Zajímavě pojatá pohádka houpající se mezi sci-fi a fantasy, může být jedním z hitů roku, stejně jako propadáků. U Wachowských je možné vše. Ze zveřejněného materiálu mám pocit, že se tu někdo snaží o své Hvězdné války a s propracovanou mytologií a připraveným náčrtem pro vícero dílů. Rozhodně bych jim úspěch už přál. Trailer zde. 31.7. 2014 v kinech.

  • Na hraně zítřka nám představilo finální trailer a rozhodně je se na co dívat. Hudební podkres jsme sice mohli slyšet i v traileru na Světovou invazi. Tom Cruise se ve sci-fi žánru cítí jako doma. Loni překvapil podařeným Oblivionem, takže není důvod pochybovat o slušném výsledku i zde. Opakující den v tomhle podání tu ještě nebyl, tak nás třeba Doug obdaří inteligentnějším dílem žánru. Zaškrtněte si datum 5.6. 2014.


2 komentářů:

Oskar Fuchs řekl(a)...

Hmm, Hercules. Opravdu se bojím, co z toho bude. Ale jak říkáš, necháme se překvapit. Třeba to tentokrát dopadne mnohem lépe, než bývalo poslední dobou pravidlem u fantasy filmů. Naděje umírá poslední.

Unknown řekl(a)...

Natočit kvalitní fantasy je podle mě asi nejtěžší ze žánrů společně se sci-fi. Vytvořit fungující svět není jen tak. Když už nic jiného, tak doufám aspoň ve slušný guilty pleasures. Nic od toho nečekej a třeba tě to překvapí. ;)

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews