1. 10. 2013

The Hobbit: The Desolation of Smaug - Trailer

Tak se k nám konečně přiřítil druhý trailer na pokračování filmového Hobita s podtitulem The Desolation of Smaug. Pryč je roztržitost a hravost prvního dílu a svižná jízda předchozího traileru. Zde na nás Peter Jackson útočí osudovostí ala Pán prstenů, po které fanoušci tolik volali. Otázkou je, zda fanoušci knižního Hobita budou nadšení taky sdílet. To už je ale jiná věc. Za sebe říkám, že hned několikrát mi projelo mrazení po zádech. Vše je opět perfektní, včetně vynikajícího hudebního podkresu ("Land of Shadows" od Audiomachine). Nyní se tedy vrhnu rovnou na poznatky z traileru, takže doporučuji si je přečíst po shlédnutí. Možná přijdou i nějaké ty spoilery.

V prvních vteřinách můžeme sledovat Bilba kráčejícího Ereborem, kde mluví ke Šmakovi a sklání mu poklony. Jak je známo z Tolkienových popisků, tak draci byli nesmírně inteligentní, ale přesto všechno arogantní.

0:20 - Trpaslíci vcházejí k elfům v Temném hvozdě. Zde by mělo dojít ke konfliktu mezi Thranduilem a Thorinem Pavézou a následným uvězněním družiny trpaslíků jejichž útěk se bude odehrávat v sudech (0:38, 1:30).

0:28 - Trpaslíci proplouvají ruinami. Těžko říci o jako jde lokaci (zničený Dol?). Thorin ale mluví s Dwalinem o tom, zda je někdo (ne)zradí s prostřihy na Thranduila. Může jít o lest režiséra a ve filmu to může klidně patřit k Bilbovi viz závěr traileru.

0:34 - Dočkáme se konverzace mezi Legolasem a Tauriel, která upozorňuje na vzrůstající zlo. Těžko říct, co znamenají slova Thranduila k Tauriel o Legolasovi. Že by se nám tu rýsoval vztah?

0:54 - Trpaslíci se dostávají ke zničenému Dolu s velice intenzivním rozhovorem mezi Bardem a Thorinem v Esgarothu. Nevraživost narůstá stejně jako touha po zlatu. (1:34)

0:59 - Bilbo v Temném hvozdě a souboj s pavouky (1:25)

1:01 - Gandalf v Dol Gulduru nebo v kobkách, kde jsou uvězněni nazgúlové. Mluví o zaslepenosti rady, kdy neviděli příchod svého nepřítele, Saurona.

1:05 Skřetí armáda v Dol Guldur nebo v kobkách? Záběr není příliš zřetelný. V 1:09 ale následuje problesk Sauronova oka.

1:10 - Jedna z nejlepších scén v traileru s úžasnou hudbou. Bilbo na hraně a nejspíš se dostavuje pokušení použít Prsten při scéně s pavouky. Je nucen lhát i Gandalfovi o tom, co našel ve skřetím městě.

1:28 - Trpaslíci s Gandalfem utíkají před Meddědem do jeho domova, což naznačuje už první trailer, kde před ním zavírali dveře.

1:45 - Tak a máme to tu, Thorin proti Bilbovi. Co bylo v jedničce v Roklince naznačeno, tak zde dostane mnohem větší prostor - Thorinova pýcha. I Balin musí Thorina usměrňovat.

1:56 - Na co spousta lidí čekala, tak tu dostala - hlas Benedicta Cumberbatche jako Šmaka v Ereboru. Sice se nám Šmak schovává, ale vše vynahrazuje jeho až démonický hlas. Bude úžasný slyšet takovouhle slovní výměnu mezi "Sherlockem" a "Watsonem".



Nevím jak Vy, ale já jsem nadšený. Nečekal jsem takovýhle posun v pojetí Hobita už u druhého dílu. Vypadá a zní mnohem vážněji (vtípky tam určitě budou) než první díl, více se přibližuje Pánovi prstenů, což dost lidí asi uvítá. Ale je pořát potřeba mít na zřeteli, že Hobit není Pán prstenů. Má svůj příběh v jiné době Středozemě s postupně narůstajícím zlem v pozadí, které dostane právě hlavní dějovou linku až v Pánovi prstenů. Nemohu se dočkat prosince!

Hodnocení traileru  9/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews