3. 6. 2013

První rytíř - Jerry Goldsmith

První rytíř nebyl buhví jak skvostné dílo. Od historického námětu Artušovské legendy s herci jako Sean Conery a Richard Gere člověk čekal prostě hodně. Na druhou stranu ale film určité kouzlo má a nejde ho jen tak odstřelit do filmových propadlišť dějin.

To nejlepší samozřejmě představuje hudba od legendy, Jerryho Goldsmithe. Film má být především romantický s příchutí historické akce ala Robin Hood s Kevinem Costnerem a Goldsmith se se svou hudbou naprosto trefil. Hlavní motiv je krásný s romantickým nádechem. To nejlepší ale přijde až se skladbou Arthur’s Farewell, která patří k tomu nejlepšímu a nejznámějšímu, co kdy složil. Dokonce i metalová kapela Iron Maiden si tuto skladbu vypůjčila jako Intro svého megaturné Rock In Rio 2001. Prostě bere dech a už kvůli ní se vyplatí poslech alba. Sbory, trubky a orchestr jedou na plno. Co na ní ihned zaujme je ale piano a flétny, které tomu dávají nenapodobitelný zvuk.


geer
Samozřejmě se dočkáme i dalších povedených kousku. Za vypíchnutí zejména stojí akční Night Battle s fanfárama na úvod. Ty nás doprovází po celou skladbu společně s vojenskými perkusemi.

Tohle dílo nejde než doporučit, jen je škoda, a určitě obrovské mínus, že se dočkáme jen 39 minut hudby. Zároveň by nebylo na škodu více hudebních motivu.
original
  1. Arthur’s Fanfare
  2. Promise Me
  3. Camelot
  4. Raid On Lionesse
  5. A New Life
  6. To Lionesse
  7. Night Battle
  8. Village Ruins
  9. Arthur’s Farewell
  10. Camelot Lives
Celkový čas : 39:59
First Knight - Arthur\’s Farewell
First Knight živě

7,5/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews