3. 6. 2013

Poslední vládce větru (The Last Airbender) - James Newton Howard

Přiznám se, že animovaný seriál se mi líbil, především díky humoru. Ani film jsem nezatratil, i když jsem (jako pomalu každý) doufal, že by to mohlo být lepší. Své kouzlo ale měl a vydělal na sebe, což producentům vždy stačí. Otázkou je, na kolik na tom má zásluhu kouzelný soundtrack Jamese N. Howarda. Ještě, že ho Shyamalan (skládá pro jeho filmy od začátku) má.

Dá se říct, že na soundtrack jsem byl natěšený už po prvním teaseru, kdy bylo jasné, že jde o hlavní hudební motiv filmu. Zároveň spojení fantasy a Howarda znělo nesmírně lákavě. Těší mě, že se pocity vyplnily a mohu říct, že jde o jeden z nejlepších soundtracku roku 2010.

Hudba je majestátní, tvořena  především smyčci, tympány a flétnou. Ač je album vyvážené a nesmírně melodické, tak nejvíce zaujme poslední skladba,  geniální Flow Like Water. Dá se říct, že k ní se budete vracet nejčastěji. Je dojemná a velkolepá, a ke konci se přesune do akčnější pasáže známé právě z teaseru.

the-last-airbender1

Film se vám líbit nemusel, ale téhle hudbě šanci dejte. Byla by škoda o něco takového přijít díky předsudkům. Už několikrát se ukázalo, že hudba jako taková bývá lepší než samotný film. Bez tohoto soundtracku si už svou sbírku nedokážu představit.
  1. Airbender Suite
  2. Earthbenders
  3. The Avatar Has Returned
  4. The Four Elements Test
  5. Journey to the Northern Water Tribe
  6. Hall of Avatars
  7. Prologue
  8. The Blue Spirit
  9. The Spirit World
  10. We Could Be Friends
  11. We Are Now The Gods
  12. Flow Like Water
Kompletní čas : 66:54

The Last Airbender - Flow Like Water

9/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews