3. 6. 2013

Krvavý příliv - Hans Zimmer

Krvavý příliv, v hlavní roli s Genem Hackmanem a Danzelem Washingtonem, byl povedeným filmem a v některých částech až strhující. Střet obou protagonistů na palubě ponorky byl v popředí před možnou nukleární válkou. Kvalitě filmu určitě pomohla i hudba od Hanse Zimmera, která v něm funguje výborně. Otázkou ale je, jak funguje samostatně na CD.

Bez nadsázky se dá říct, že soundtrack se točí kolem jedné ústření melodie a zbytek je vata. Chápu, že když se takřka celý film odehrává v uzavřenem prostoru ponorky, tak nemůžeme čekat melodické orgie jako v Gladiátorovi, ale i přesto vládné mírné zklamání. Myslím si, že se dalo vytěžit mnohem více, i když hlavní “vítězná” melodie v Roll Tide, je skutečně úchvatná. A plné používání synťáku tomu taky moc nepomohlo, elektronika prostě stárne. Škoda, že Zimmer už v té době nepracoval s orchestrem jako nyní, ale chápu to jako potřebný skladatelův vývoj.

crimson-tide-movie-showdown

Od alba bych nic moc neočekával, krom jedné, skutečně famózní, melodie. Pokud se budete divit, že album obsahuje jen pět skladeb, tak jsou obavy zbytečné - taková Alabama má 23 minut. U kladby Little Ducks jsem si při sborech vzpomněl na starší dílo od Basila Poledourise k Honu na ponorku. Chtělo by to více pestrosti ve všech směrech, výsledek by byl hned o něčem jiném..
  1. Mutany
  2. Alabama
  3. Little Ducks
  4. 1 SQ
  5. Roll Tide
Celkový čas :  60:17
Crimson Tide - Roll Tide

5,5/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews