3. 6. 2013

Armageddon - různí (písničkový)

Řekl jsem si, že sem dám do recenze písničkový soundtrack k Armageddonu, ale spíše mám pocit, že recenzuji album od Aerosmith. Důvodem je snad poloviční obsah těchto písní na albu. Rozhodně to ale nelze považovat za mínus. Každá píseň má svou melodii a rytmus, vše se nese v rockovém stylu 90. let. Rovnou se tedy vrhnu na tu nejlepší a nejznámější píseň  - I Don’t Want To Miss A Thing.

Tenhle song považuji za nejlepší, co kdy Aerosmith složili. Nominace na Oscara je naprosto zasloužená.Vše funguje jak má - bicí udává pomalé tempo a jen občas zrychlí, přesto nerušeně a naprosto plynule. Kytary jsou správně upozaděné a spíše dělají křoví, přesto ne natolik, aby se dalo ještě mluvil o rockovém ploužáku. Člověka navnadí už úvodní orchestr, právě který dostává v písni hlavní úlohu. Tylerův hlas se drží v melodické rovině a až v druhé polovině začne zvedat výšky. Někoho může jeho hlas iritovat, ale mě se líbí.

bruce-willis-armageddon

Když se dostanu přes několik povedených, ale poměrně průměrných, písní od samotných Aerosmith, tak na nás ještě čeká pohodový ploužák od mladé kanaďanky Chantal Kreviazuk, Leaving On A Jet Plane, Bon Joviho rockovka nebo od Journey jejich Remember Me - song považuju, po titulní písni od Aerosmith, za ten nejlepší na albu. Klasická chytlavá rocková skladba, která není cítit americkou mládeží. Vousáči ze ZZ Top nám představí svou klasickou práci, kterou nám ukázali už ve filmu na ropné plošině.

paris_big

Dočkáme se i ochutnávky z orchestrálního soundtracku od Trevora Rabina. Více o něm ale v samostatné recenzi. Stejné tóny nás ale provází i poslední skladbou od frontmana kapely Aerosmith, Stevena Tylera, která pochází ze samotného filmu i s hlasy herců.

Celé album se pohybuje na romantické vlně hrané v rockové podobě s chytlavými refrény, tolik typickými spíše pro 80. léta, samozřejmě se zvukem let devadesátých.
  1. Aerosmith - I Don’t Want Miss A Thing
  2. Journey - Remember Me
  3. Aerosmith - What Kind Of Love Are You On
  4. ZZ Top - La Grange
  5. Bob Seger - Roll Me Away
  6. Shawn Colvin - When The Rainbow Comes
  7. Aerosmith - Sweet Emotion
  8. Jon Bon Jovi -Mister Big Time
  9. Aerostmith - Come Together
  10. Patty Smyth - Wish I Were You
  11. Our Lady Peace - Starseed
  12. Chantal Kreviazuk - Leaving On A Jet Plane
  13. Trevor Rabin - Theme From Armageddon
  14. Steven Tyler - Animal Crackers
Celkový čas : 56:36
Journey - Remember Me

7/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews