3. 6. 2013

Resident Evil : Apokalypsa - různí (písničkový)

Druhý díl (a to hodně) volně inspirovaný herní sérií Resident Evil považuju dodnes, se čtvrtým dílem,  za velký omyl. Film postráda jakoukoli atmosféru a často působí dosti trapně. Na rozdíl ale od čtvrtého dílu aspoň nenudí a má určité tempo. Musím ale říct, že tyhle výtky se nedají říct o písničkovém soundtracku k Apocalypse.

Už na začátku na nás udeří Slipknot a přinášejí upravený hit Vermillion. Opět se setkáváme s ostře řezanýma kytarama a nenapodobitelným hlasem Corey Taylora. Píseň je chytlavá a melodická, a i když Slipknot zkomerčněli, tak si udržují svou kvalitu. Přesto se mi ale jejich titulní píseň, My plague,  k prvnímu dílu,  líbila mnohem víc.

up-resident_evil_apocalypse
The Used nebo A Perfect Circle splňují, co se od alternativních kapel očekává. Písně mají dynamiku a melodičnost, což především platí o zmiňovaných A Perfect Circle, jejichž bicí je úderné. Po nich ale následují metalcorový Killswitch Engage a jedna z nejlepších písní na albu, The End Of Heartache. Bicí udržují rozumné tempo, kytary jsou melodické s příjemným zvukem, ale na tvrdosti nic neztrácí. Hlas Howarda Jonese střídá melodické a uřvané polohy, jak je u metalcoru tak populární. Tahle píseň je prostě hit.

2004_resident_evil_apocalypse_007

Poté se dočkáme poslouchatelných Rammstein ( moc je nemusím) nebo trdších DevilDriver. Ani Cradle of Filth nezůstávají pozadu a zahltí nás svou kontroverzní hitovkou Nymphetamine. Dodnes si pamatuju rozčilování blackmetalistů nad směřováním CoF do MTV vod, ale mladým holkám to bylo vcelku jedno. Píseň je silně melodická doplněná vedle Daniho ječáku i  ženským vokálem Liv Kristine, který to zavádí až na okraj gothic hudby, tolik populárního stylu dnešní mládeže. Skloubení těchto dvou hlasů připomíná Krásku a Zvíře. Livin hlas je nesmírně podmaňivý.

2089-3a6af

Za vypíchnutí ještě stojí Deftones nebo Him a jejich snad jediný skutečně velký hit Join Me In Death. Osobně ale považuju za nejlepší píseň, vedle Killswitch Engage, Under a Killing Moon od Thrice. Tahle píseň je prostě metalcorova pecka se skvělým dvoušlapkovým závěrem. Vyčetl bych snad jen délku. Dvě a půl minuty je teda hodně málo. Samozřejmě je to na individuálním posouzení.
36 Crazyfists přišli asi se svou nejlepší písní, Bloodwork. Celé album zakončuje Cold s akustickým ploužákem End Of The World, a Rob Zombie v klasickém elektro podání.

Písničkové album druhého Residenta se řadí k těm skutečně povedeným. Některé písně jsou sice slabší a spíše působí jako vata, ale celkově vše klape jak má, a ti, co upřednostňují především metalcore a jiné melodicko-metal/rockové kapely si přijdou na své.
  1. Slipknot - Vermillion
  2. The Used - Just a Little
  3. The Cure - Us or Them
  4. Lacuna Coil - Swamped
  5. A Perfect Circle - The Outsider
  6. Killswitch Engage - The End of the Heartache
  7. Rammstein - Mein Teil
  8. DevilDriver - Digging Up the Corpses
  9. Cradle of Filth - Nymphetamine
  10. CKY - Escape From Hellview
  11. Deftones - The Chauffeur
  12. Him - Join Me In Death
  13. Demon Hunter - My Heartstrings Come Undone
  14. Thrice - Under a Killing Moon
  15. 36 Crazyfists - Bloodwork
  16. Cold - End Of The World
  17. Rob Zombie - Girl on Fire
  18. Massive Attack - Future Proof
Celkový čas : 76:18
Killswitch Engage - End of Heartache

8/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews