29. 4. 2014

Novinky, trailery, tržby, soundtracky č. 4

Godzilla, jeden z největších filmů nejen letošního roku, se opět blýskl v epicky našlapaném traileru. Ten je určen pro asijské publikum a krom známého mazlíka ukazuje i jeho nepřátele z řad dalších kaiju monster. Pokud se netsane něco neočekávaného, tak tu máme obrovský hit, který bude nejspíš hlavně v Číně řádit ve velkém. Uvidíme, co na to domovská planeta Japonsko. Tam byli poměrně dost chladní k Pacific Rim, který od průseru zachránila hlavně Čína. Zde se Godzilla předvádí vskutku v gigantickém měřítku s hutnou atmosférou. Otázkou je, zda tahle smrtelná vážnost filmu spíše nepodsekne nohy. Co si budeme nalhávat, vzhledem k fyzikálním zákonům není možné, aby po planetě zemi něco takového chodilo, takže i přes vážnost bude potřeba vypnout mozek, či ho nechat jen na půl v chodu. Nic to nemění na faktu, že to bude na velkém plátně žrádlo. Letní filmová sezóna začíná doslova ve velkém.


  • The Amazing Spider-Man 2 si urval ve světě první místo se 67,2 miliony dolarů a celkově má už 132 mega. A to ho nyní čekají starty v Severní Americe a v Číně. Captain America: The Winter Soldier si ze světa přitáhl dalších 16 milionů a předběhl v souhrnu Thora 2, kdy zisk činí zatím 645 milionů. Zasloužený úspěch. Pro Disneyho jde u Kapitána o druhý nejlepší výsledek v Číně se 107 miliony dolarů.

  • Třetí Hobit mění podtitul z Tam a zase zpátky na Bitvu pěti armád. Opět se tedy dvě skupiny mohou na internetu dohadovat nad Jacksonovým rozhodnutím, ale sám za sebe povídám hurá. Už dříve jsem si říkal, že mi podtitul nesedí a přijde mi spíše úsměvný. Bitva pěti armád je nejen lepší, logičtější, ale i komerčně vděčnější. Peter Jackson rozhodnutí odůvodňuje tím, že Tam a zase zpátky bylo vymyšleno v době, kdy se počítalo se dvěma filmy. Jako název kolekce všech tří filmů to dává podstatně větší smysl. Přeci jen jde o kapitoly. Režisér odkryl zároveň plány i pro rozšířenou verzi dvojky, která má přinést přibližně 25 minut navíc. Uf, doufám, že půjde opět o materiál prohlubující postavy, protože právě to film potřebuje jako koza drbání a nějak jsem při psaní prosincové recenze v tohle doufal. Hrozně moc je vidět, jak se stříhalo a odnesl to nejen Medděd, ale například Jezerní město. Takže do toho Petere a na hatery kašli. Čas ty řeči odvane. Apropo, už se píše petice za vrácení původního názvu, tedy Tam a zase zpět. Některé věci opravdu nepobírám.


  • Marvel má své Avengers a DC zase Justice League a my už víme, kdo druhé zmiňované natočí. Sice se mi Muž z oceli líbil a dvojku s Batmanem nebo Wonder Women celkem s napětím vyhlížím na léto 2016, ale že bych zrovna Snydera chtěl na režisérskou pozici pro tuhle týmovku, plánovanou na rok 2017, to se říct opravdu nedá. Vizuál má zmáknutý, ale problém je u něj vždy ve všem ostatním. Warneři hodně riskují. Nejprve Ben jako Batman, pak Snyder jako režisér. Uvidíme, jak tohle celé dopadne a zda se má Marvel čeho obávat. Na internetu se spekuluje i nad obsazením Jasona Momoa, kterého fanoušci znají jako nového Conana nebo ze Hry o trůny.

  • Fanoušci Star Wars budou nejspíše rádi za informaci potvrzenou přímo od Disneyho, že nové epizody budou ignorovat široké universum vybudované knižně nebo herně a přijdou s vlastním materiálem. Přechod z Epizody VI na VII by tedy mohl být mnohem plynulejší a vypadá to, že i mistr Skywalker je fit. 18. prosince 2015 budeme po premiéře moudřejší. Bojím se jediného, aby z toho J.J. Abrams neudělal Star Trek a dal tak odpočinout svému trademarku s přesvícením obrazu.


  • Obrovský hororový trhák The Conjuring (V zajetí démonů) dal zelenou připravovanémi spin-offu pod názvem Annabelle podle panenky ze zmiňované pecky. Režii převzal John Leonetti (The Butterfly Effect 2), který sloužil u The Conjuring jako kameraman, a hudbu složí známý to hororový veterán Joseph Bishara. 3. října uvidíme, zda půjde o průser či nikoli. Když se kameraman posledně navážel do režie, tak vznikl Transcedence s Johnny Deppem.

  • Dementní, ale přesto zábavná komedie Blbý a blbější z roku 1994, se dočká pokračování až nyní a opět tak budeme mít možnost se (snad) zasmát. Lloyd byl celých dvacet let v blázinci a Harry ho vytáhne, aby oba začali hledat právě Lloydovu dceru, která byla dána k adopci. Očekávám ji buď jako postiženou nebo jako modelku vzhledem k Farrellyovic humoru. Zatím byla zveřejněna první fotka, ale trailer očekávám tak do dvou měsíců vzhledem k listopadové premiéře. Uvidíme, zda Daniels a hlavně Carrey mají co nabídnout a ve svém věku nepůjde spíše z jejich strany spíše o křeč.


  • Seriáloví fanoušci už to asi vědí, ale zbytku připomenu, že seriál Penny Dreadful sice startuje až 11. května, ale společnost Showtime byla tak hodná, že první epizodu přihodila na internet už včera. Rozhodně doporučuji, i když titulky ještě nejsou k dispozici. Vynikající atmosféra, herci, výprava, masky, pomalé tempo, co chtít víc... Snad jen další díly v závěsu.

  • Jelikož patřím mezi fanoušky Jurského parku, tak poslední novinka bude patřit právě jeho pokračování. Už víme, že za názvem nebude číslovka, ale jen Jurassic World. Co možná někteří neví, tak studio Universal plánuje trilogii, která bude ctít původní filmy, ale nenápadně půjde o takový restart. Park už bude nyní v provozu, takže očekávám žranici ve velkém. Natáčení se rozběhlo 11. dubna 2014 a režisér Colin Trevorrow v rozhovoru potvrdil opětovného využití animatronických loutek, což je vzhledem k hojnému využívání CGI rozhodně potěšující zpráva. Když i dnes s otevřenou pusou koukám, co Spielberg vykouzlil s prvním a druhým dílem, tak co teprve nyní při šikovném využití. Snad jen (údajná) vodní monstra si tvůrci pohlídají, aby to počítačem nekřičelo přes celé plátno. Colin nenápadně naznačil i o čem by snímek mohl být. Prý se bude zabývat tím, že dlouhou dobu byli dinosauři dominantním druhem a nyní jím je člověk. Mohou oba druhy koexistovat nebo nás čeká boj o přežití? Vždyť za scénářem stojí dvojice z nové verze Planety opic, Rick Jaffa a Amanda Silver. Vedle prvního obrázku z natáčení, kde vidíme Bryce Dallas Howard, se na net dostalo i několik konceptů Nathana Schrodedera. Podle nich by měl být nový Jurský park přesným opakem toho staromilského z jedničky. 12. června 2015 je ohlášená premiéra.


0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews