3. 6. 2013

Robin Hood 2010 - Marc Streitenfeld

S hudbou k poslednímu Robinu Hoodovi se to má stejně jako se samotným filmem - je fajn, ale ve stínu svého předchůdce z 90. let.  Za hudbou stojí nepříliš známý Marc Streitenfeld, který už s Ridley Scottem spolupracoval a zároveň jde o pomocníka Hanse Zimmera, se kterým dělal třeba na Černým jestřábu nebo na Gladiátorovi. Teď dostal šanci dělat na historickém velkofilmu za dvě stě milionu dolarů. Bohužel velký rozpočet neznamená lepší film a tahle formule se opakuje poměrně často. Aby nedošlo k omylu, Ridleyho podání sherwoodského zbojníka se mi líbilo, ale stejně se pořád vracím ke Costnerově verzi, jenž je taková pohádkově uhlazená s romantickým nádechem, zatímco ta poslední, v hlavní roli s Russellem Crowem, se neustále motá v politické rovině a hraje si na dějepisnou fresku údajného okradače bohatých, čímž ho ale paradoxně zbavuje aury hrdiny a určitého kouzla. V tomhle jde za jedno se samotným soundtrackem.

rh1

Už z počátku je to jako bychom slyšeli Zimmera, jen v chudším podání. Úvodní a hlavní téma (Destiny) ve filmu je vcelku pěkné, zaujme hlavně ženský sbor, ale nemohu si pomoct, čekal bych něco mnohem výraznějšího. K plusu se dají rozhodně přičíst keltské prvky, ale i z nich je cítit promarněná příležitost.
Až postupem času album nabírá na zajímavosti, s příchodem bitvy, díky perkusím. Není to zvlášť originální, ale vykazuje aspoň nějaký život. Hudba ale jako celek postrádá komplexnost a propracovanost/složitost. Skladby jsou navíc krátké, tudíž je postihuje podobný problém co Shreka - skončí to v tom nejlepším. Něco čekáte a nic.

robin-hood

Streitenfeld nesložil špatnou hudbu, jak se může zdát, za poslech určitě stojí, ale zklamal očekávání. Příště by měl skladby propracovat, dát jim na to určitou délku a trošku se od Zimmera odpoutat. Chce to především svou hlavu než kopírovat mentora.
  1. Destiny
  2. Creatures
  3. Fate Has Smiled Upon Us
  4. Godfrey
  5. Ambush
  6. Pact Sworn In Blood
  7. Returning The Crown
  8. Planting The Fields
  9. Sherwood Forest
  10. John Is King
  11. Robin Speaks
  12. Killing Walter
  13. Nottingham Burns
  14. Siege
  15. Landing Of The French
  16. Walter’s Burial
  17. Preparing For Battle
  18. Charge
  19. Clash
  20. The Final Arrow
  21. Legend Begins
  22. Merry Men
Celkový čas :  48:07
Robin Hood - Destiny

6,5/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews