3. 6. 2013

Piráti z Karibiku 2 : Truhla mrtvého muže - Hans Zimmer

První díl Pirátů z Karibiku, Prokletí Černé perly, byl překvapením roku 2003. To samé se dá napsat i k samotné hudbě Klause Badelta, který měl ale na složení soundtracku jen několik dní. Neoplívala tudíž přílišnou originalitou ani propracovaností, i přesto byla ale příjemně poslouchatelná. Její vznik provázela spousta komplikací. Původně měl hudbu k filmu dělat Alan Silvestri, ten ale z projektu vycouval a tak Gore Verbinski (režiér) oslovil Hanse Zimmera, se kterým dělal už na filmu Kruh. Zimmer měl ale dost práce s Posledním samurajem, tak mu doporučil právě Badelta (stál za ním jako producent). Až tedy ve druhém díle se dočkáváme hudby od samotného Zimmera.
2897
To, na čem Badelt stavěl, byly jednoduché motivy tvořené především elektronikou. Ty samé motivy, plus něco navíc, nám přináší Zimmer u druhého dílu, jen v symfonické podobě. Máme tady tak opět na scéně velkolepou, burácivou hudbu. Prostor dostává především téma pro Jacka Sparrowa, podle něhož je pojmenována první skladba, a téma pro Davyho Jonese. I když je album povedené a staré známé motivy z jedničky nadále lákají, tak stejně nejvíce zaujme druhá skladba pod názvem Kraken. Dle mého jde o nejlepší část alba. Neustále šlape kupředu mručivými, hlubokými tony violoncell a kontrabasů, smyčcovými zářezy a je doplněná o sbory a zvuk varhan.

pirates-of-the-caribbean-dead-mans-chest-17

Nechci soundtrack nikterak shazovat, kvalitní rozhodně je, a díky četným melodiím se k němu člověk vrací, ale tu pravou kvalitu si nechal Zimmer až do třetího dílu. Pokud nemáte soundtrack k prvnímu dílu, tak sáhněte po tomhle.

Kontroverzní je poslední song pod názvem He’s A Pirate. Jde o těžký techno remix “pirátského motivu”. Někomu se může líbit, ale otázkou je, zda se tam hodí.

K dostání je samozřejmě i kompletní nahrávka, ale nic nového na ní neuslyšíte. Veskrze se jedná o recyklaci známých témat z klasického CD. Za zmínku snad stojí tahle verze známého motivu.
  1. Jack Sparrow (6:06)
  2. The Kraken (6:55)
  3. Davy Jones (3:15)
  4. I’ve Got My Eye on You (2:25)
  5. Dinner Is Served (1:30)
  6. Tia Dalma (3:57)
  7. Two Hornpipes (Tortuga) (1:14)
  8. A Family Affair (3:34)
  9. Wheel of Fortune (6:45)
  10. You Look Good Jack (5:34)
  11. Hello Beastie (10:15)
  12. He’s A Pirate (7:02) (bonus track)
Celkový čas : 51:48 (bez bonus tracku)
Dead Man\’s Chest - Kraken

7,5/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews