3. 6. 2013

Piráti z Karibiku 3 : Na konci světa - Hans Zimmer

Soundtrack k Pirátům z Karibiku : Na konci světa patří jednoznačně k tomu nejlepšímu s čím Zimmer za svou kariéru přišel. Jako spolupracovníky si přizval třeba Henryho Jackmana (X-men : První třída) nebo Nicka Glennie-Smitha (We Were Soldiers - Údolí stínů). I když za nejlepší film z těch čtyř dílů považuju Truhlu mrtvého muže, tak co se týká hudby, nejlepší je díl třetí. Zimmer se z velké části odpoutal od předchozích melodií a přišel se spoustou jiných. Původní motivy se objevují především ke konci alba a jen okrajově.

Chytnou nás hned úvodní tony první skladby Hoist the Colours, kdy dětský hlas zpívá o tom, jak byla Calypso spoutána v lidském těle. Jde o hlavní hudební motiv třetích Pirátů. Postupně se přidává i sbor. Atmosféru tomu dodávají perkuse a kostelní zvon v pozadí. Jedná se o perfektní začátek.

orlando-a-keira

Už druhá skladba nás obklopí akcí. Děj se odehrává v Singapúru, podle nějž je i skladba pojmenována, a doprovází ji klasický čínský strunný nástroj erhu, který tomu dodává orientální příchuť.

Nemohu si pomoci, ale za nejlepší skladbu třetích Pirátů považuju At Wit’s End. Dojemné a velkolepé téma, kde se střídá mužský a ženský sbor. Opravdu překrásná hudba a hlavní téma toho dílů v celé kráse. Hned za ní je třeba Calypso s monumentálním sborem nebo Up Is Down se svou hravostí. Ale opravdu těžko vybírat to nejlepší. Celý soundtrack je vypilován přesně jak má. Snad jediná výtka směřuje k délce alba. Zimmer sice složil přes pět hodin hudby, ale tady nedostaneme ani tu hodinu, což je velká škoda.
  1. Hoist The Colours
  2. Singapore
  3. At Wit’s End
  4. Multiple Jacks
  5. Up Is Down
  6. I See Dead People In Boats
  7. The Brethren Court
  8. Parlay
  9. Calypso
  10. What Shall We Die For
  11. I Don’t Think Now Is The Best Time
  12. One Day
  13. Drink Up Me Hearties
Celkový čas : 55:50
At World’s End - At Wit’s End
Hans Zimmer živě

9/10

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, moc děkuji za tvé recenze soundtracků a dnes obzvláště za tuto, na jejíž podnět jsem si pořídil originální CD - včera dorazilo - a jsem velice spokojen. Takže díky!

Unknown řekl(a)...

Za málo. Jsem rád, že se doporučení povedlo a užíváš si poslech. ;)

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews