3. 6. 2013

Tron Legacy - Daft Punk


První soundtrack a hned trefa do černého. Tomu říkám snový začátek pro francouzské duo Daft Punk. Těžkotonážní elektonický nářez, který vynikne především na pořádné aparatuře. Nejsem příliš velkým zastáncem elektra, ale tady smekám. To, co dělalo Trona, nebyli herci nebo efekty, ale hudba. Využili 85-ti členný orchestr a ve studiu to namixovali takovým způsobem, že položili i samotný film. Většina lidí při odchodu z kina mluvila spíše o hudbě a ne o filmu.

Pokud bych měl vytáhnout jednu skladbu, kterou jsem neustále sjížděl, tak rozhodně "The Game Has Changed". Neuvěřitelně dynamická skladba s nakažlivým rytmem, který po nějakou dobu nedáte z hlavy. To samé platí pro gradující náhul v podobě C.L.U. Skvělá jak v soundtracku, tak při samostatném poslechu. Dvěma slovy ji vystihnu asi takto : úderná a strhující.

tron_legacy_romance_photo1

Jedno z mála negativ spatřuji v opakování témat. Soundtrack má hodinu, ale často se dost melodií opakuje, i když třeba v odlišnější verzi. Pak v tom, že jsem nenašel skladbu, která by mě dojmula, chytla za srdce. Možná ale bude problém spíše ve filmu než v Daft Punk. U nich doufám, že ještě dostanou šanci ve filmovém světě. Rozhodně mají talentu na rozdávání a v některých částech zašlapali do země i své mnohem zkušenější kolegy.

  1. Overture
  2. The Grid
  3. The Son of Flynn
  4. Recognizer
  5. Armory
  6. Arena
  7. Rinzler
  8. The Game Has Changed
  9. Outlands
  10. Adagio for Tron
  11. Nocturne
  12. End of Line
  13. Derezzed
  14. Fall
  15. Solar Sailer
  16. Rectifier
  17. Disc Wars
  18. C.L.U.
  19. Arrival
  20. Flynn Lives
  21. Tron Legacy
  22. Finale
Celkový čas : 58:44
Tron : Legacy - The Game Has Changed

8,5/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews