5. 6. 2013

Poslední mohykán - Randy Edelman, Trevor Jones




Režisér Michael Mann původně žádal Trevora Jonese o elektronickou hudbu k filmu, ale později bylo rozhodnuto, že klasická orchestrální verze by byla pro tento historický epos mnohem lepší. Byl zvolen menší orchestr o deseti lidech, kterému dominují nádherné housle. Sice jsem zpočátku tomuhle albu nevěnoval přílišný zájem, ale postupně jsem si uvědomil, že hudba k Poslednímu mohykánovi je silně návyková.
I přes krásné melodie má ale album jeden velký problém a to ten, že je poznat, kterou část skládal Jones a kterou Edelman. Právě díky tomu, že byl poslední jmenovaný přizván k soundtracku později, tak je druhá polovina odlišná od té první a hraje si svou část, tudíž je takřka nulová návaznost. Edelmana (10-16) není těžké identifikovat a už vůbec ne pro toho, kdo zná jeho hudbu k Dračímu srdci. Jedenáctá skladba je toho důkazem.



Soundtrack uzavírá průměrná New Age skladba od Clannad, jejíž podobnost s Enyou je víc než zřejmá. Zajímavě ale podtrhuje album, které si pozornost zaslouží a znám dost lidí, co ho považují za nejlepší. Bohužel ale nikoli já a to kvůli dvěma důvodům. Tím prvním je, že se melodie často opakují a tím druhým, že chybí návaznost prací obou skladatelů. Edelman ignoruje Jonesův motiv a tím se tříští poslech na dva rozdílné soundtracky. Je to velká škoda, protože by nejspíš šlo o skutečný klenot. Na začátku k tomu má našlápnuto víc než slušně.

  1. Main Title
  2. Elk Hunt
  3. The Kiss
  4. The Glade Part II
  5. Fort Battle
  6. Promentory
  7. Munro’s Office – Stockade
  8. Massacre – Canoes
  9. Top Of The World
  10. The Courier
  11. Cora
  12. River Walk And Discovery
  13. Parlay
  14. The British Arrival
  15. Pieces Of A Story
  16. I Will Find You (By Clannad)
Celkový čas : 45:26
The Last of the Mohican – Hlavní téma – Jones
The Last of the Mohicanes – Cora – Edelman

7,5/10



0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews