5. 6. 2013

Lara Croft : Tomb Raider - Graeme Revell


Soundtrack k prvnímu filmovému Tomb Raiderovi neoplývá zrovna nějakou tou kvalitou. Krom první skladby „Tomb Raider Main Titles“ nestojí snad žádná k vícerému poslechu. Revell se vždy zajímal o etnickou hudbu a právě v téhle skladbě mu to skvěle šlape. Vedle chytlavého rytmu se dočkáme i kostelních sborů. O vokály se postarala dvojice Rolf Wilson a Isobel Griffiths. Už tady je ale slyšet to, co nás bude provázet po celý soundtrack – synťáky. To je jediná skladba, co stojí za zmínku, jinak je to šeď a výplň „děje“.

Elektro má opravdu silné zastoupení a není to zrovna pravé ořechové k poslechu. I v takovém Deus Ex : Human Revolution má elektronika větší opodstatnění a hlavně je mnohem více funkční a líbivá. Když slyším tohle, tak mám chuť Deus Ex snad zvednou hodnocení, protože si Lara Croft moc nezadá s takovým Green Lanternem, což byl na poslech taky takový disfunkční guláš.


Hudba se snaží být v některých pasážích „cool“, ale oprávněně to vyvolalo u fanoušku nezájem a ani já nemám potřebu se k poslechu někdy vracet. Ani takový techno mix v „Home Invasion“ nebo v „The Braham“ mě rozhodně do křesla neusadil, i když to bylo takové probuzení ze spánku z předešlých skladeb. Revellovu tvorbu nesleduji a ani nemám příliš zájem.  Po tomhle rozhodně ne. Pokud jste soundtrack ještě neslyšeli, tak jste o nic nepřišli.

1. Main Titles/Lara Croft at Home
2. Powell and the Illuminati
3. Lara Dreams of her Father
4. The Clock
5. Alex West and Mr. Wilson
6. Home Invasion
7. The Letter
8. Journey to Cambodia
9. Angkor Wat
10. Deep in the Temple
11. Lara Battles Stone Monkeys
12. The Brahman
13. Siberia
14. The Planetary Alignment
15. Lara Defeats Powell


Celkový čas : 48:21
Lara Croft : Tom Raider – Main Titles

4/10


0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews