3. 6. 2013

Hannibal - Hans Zimmer

Teď trošku z hororovějšího soudku. Ve stejném roce, kdy Zimmer pro Scotta skládal Gladiátora, tak se vrhnul i na jeho další dílo, Hannibala, pokračování slavného thrilleru Mlčení Jehňátek. Scottovi se film příliš nevydařil, což byla především chyba samotného scénáře. Jodie Foster věděla, proč se nezůčastňovat pokračování. Aspoň, že Zimmer nezklamal, i když se zpočátku může hudba jevit jako nezajímavá.

anthony-hopkins-hannibal

Soundtrack k Hannibalovi je spíše atmosférický, bez akce či pompéznosti. Skladba, která stojí za vypíchnutí, je rozhodně Let My Home Be My Gallows. Celá tahle desetiminutovka vystihuje kompletní soundtrack - tajemno, fobie až paranoia, a mrazivý hlas samotného Dr. Lectera v monologu, který nás nahrávkou provází. Až tady si člověk uvědomí sílu hudby, která famózně dotváří děj. Dětské sbory to jen podtrhují.

Dále bych zmínil ještě jednu skladbu, a to Vide Cor Meum (See You Heart) od Patricka Cassidyho. Jde o naprostý arijní skvost a jedna z nejkrásnějších skladeb, co jsem kdy slyšel. Ve filmu zazněla při operním představení ve Florencii. Ridley Scott ji použil i ve svém pozdějším filmu, Království nebeské.

hannibal

Hudba k Hannibalovi rozhodně není pro každého. Člověk si ji musí párkrát poslechnout, a nejlépe doma v poklidu, aby vstřebal skvělou atmosféru. Dočkáme se i smíchání s gotickou skladbou Aria Da Capo od J.S. Bacha. Celkově se jedná určitě o zajímavější dílo než od Howarda Shora k prvnímu dílu. Minimálně na CD.
  1. Dear Clarice
  2. Goldberg Variations Bwv 988: Aria - Da Capo
  3. The Capponi Library
  4. Gourmet Valse Tartare
  5. Avarice
  6. For A Small Stipend
  7. Firenze Di Notte
  8. Virtue
  9. Let My Home Be My Gallows
  10. The Burning Heart
  11. To Every Captive Soul
  12. Vide Cor Meum
Celkový čas : 52:22

Hannibal - Let My Home Be My Gallows

7/10

0 komentářů:

Okomentovat

Žádný spam a trolování. Děkuji jinak za hodnotné komentáře. ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews